Paddock Paradise

I direkt anslutning till stallet har vi två ljusa, stora ligghallar. Dessa ligghallar tillhör vårt Paddock Paradise som är godkänd för 22 hästar.

Paddock Paradise är en modern form av lösdrift där hästarna rör sig på stora ytor genom långa ”tracks”. Efter dessa tracks har vi placerat ut höstationer som vi fodrar i. På så sätt upmuntrar vi hästarna att röra på sig mer. Ytorna de rör sig på är dränerade, hårdgjorda och uppgrusade. De har även ytor där de kan stå under tak även när de inte är i ligghallarna. En automatisk tempererad vattenstation och vattenkoppar med cirkulerande vatten finns också.

På vissa delar av tracksen har vi lagt ut stockar för att hästarna ska få lyfta på benen mer. Vi har även byggt en kulle utanför ligghallarna som ger lite extra vindskydd, på sommaren kan de gå upp på kullen och få lite extra vind för att slippa insekter. Sommartid har även flocken tillgång till stora beten. Då brukar vi dela flocken i en del som behöver mer bete och en grupp som klarar sig på väldigt lite gräs. De har alla tillgång till halm året runt som extrafoder.

Hästarna som går på lösdrift är i alla åldrar, både ston och valacker som tränas regelbundet. De är fullt fungerande ridhästar som går ute dygnet runt. Vi har de flesta av våra hästar på lösdrift för att de ska få frihet och många hästkompisar. Lösdrifterna mockas dagligen så de hålls fräscha året runt.

Hästarna älskar denna nya form av lösdrift! Hästägarna med för den delen. Att veta att min häst har det bra, får stimulans och möjlighet till rörelse och socialt liv med hästkompisar är värt mycket den dag man faktiskt inte hinner ut till stallet.

Vi tar inte emot hingstar eller valacker med hingsttendenser i denna flock.

paddock paradise modern lösdrift för hästar hobby tävling träning paddock paradise modern lösdrift för hästar hobby tävling träning paddock paradise modern lösdrift för hästar hobby tävling träning